
Grillet fiken- og gorgonzolafingersandwicher
en smakfull oppskrift på broiled fig og gorgonzola finger sandwiches, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 baguette fransk brød, skåret i 1/4 tommers tykke skiver
- Olivenolje
- 9 ferske fiken, delt i to
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 510 gram Gorgonzolaost, smuldret
- 1 kopp ristet valnøtt, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Pensle sidene av brødskivene med olivenolje og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovnen og stek i 5 minutter. Snu brødskivene og stek i ytterligere 5 minutter, eller til de er ristet. Ta ut av ovnen og avkjøl. Forvarm grillen til høy varme. Plasser hver av fikenhalvdelene på en skive ristet brød. Krydre med salt og pepper. Topp med 30 gram gorgonzola, smuldret. Sett på et bakepapirkledd stekebrett. Grill fiken- og gorgonzolasandwichene i 1 minutt, eller til osten begynner å smelte. Ta ut av ovnen og dryss over ristede valnøtter. Legg en skive til på hver sandwich. Server.



