Grønnsaker med fersk bringebærdressing

Grønnsaker med fersk bringebærdressing

oppskrift på en frisk og smakfull grønnsalat med hjemmelaget bringebærdressing, perfekt for sommermåltidet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (1/2 pint) ferske bringebær, pluss mer til pynt
  • 2. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 3. 1/4 kopp granateplejuice, pluss mer om nødvendig
  • 4. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 5. Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 6 kopper blandede grønne blader, vasket og tørket

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Ha bringebær, sennep og granateplejuice i en food processor eller blender, og kjør til det blir glatt. Mens motoren går, tilsett olivenoljen i en jevn, langsom strøm, til en jevnt emulgerende dressing har dannet seg. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak. (Hvis dressingen er for tykk, tilsett en spiseskje til med juice.)
  3. 33. Hell halvparten av dressingen i bunnen av en stor, avkjølt salatbolle, og legg på blandede grønne blader. Vend salaten forsiktig når den skal serveres, og pynt med flere bringebær.
  4. 44. Merk: Resten av vinaigretten kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.