Bulgurrisotto med spinat og bacon

Bulgurrisotto med spinat og bacon

Lær hvordan du lager en smakfull bulgur risotto med spinat og bacon. En rask og enkel oppskrift perfekt for en velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 mellomstore løk, hakket
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 4. 2 kopper grov bulgur
  • 5. 4 kopper kyllingkraft
  • 6. 3 1/2 kopper vann
  • 7. 1/2 pund skivet bacon, hakket
  • 8. 12 kopper babyspinat (8 unser), trimmet
  • 9. 2/3 kopp ferskrevet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok løk i olje i en 2-liters tung kjele over middels varme, under omrøring, til den er myk. Tilsett hvitløk og kok, under omrøring, i 30 sekunder.
  2. 22. Tilsett bulgur, buljong og vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, med lokk på, til bulgur er mørt og kremete (som risotto), ca. 20 minutter.
  3. 33. Mens bulgur småkoker, kok bacon i en stekepanne over middels varme, under omrøring, til det er sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
  4. 44. Rør spinat inn i bulguren til den faller sammen, og rør deretter inn parmesan, halvparten av baconet, samt salt og pepper etter smak. Server "risottoen" strødd med resten av baconet.