Forkullet maispolenta med grillet tomatvinaigrette

Forkullet maispolenta med grillet tomatvinaigrette

oppskrift på smakfull grillet mais polenta med ristede tomater og frisk vinaigrette, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 5 plommetomater
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper etter smak
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer rødløk, grovhakket
  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer basilikum chiffonade
  • 1 kopp olivenolje
  • 8 kopper kyllingkraft eller vann
  • 2 kopper polenta
  • 2 teskjeer grovt kosher-salt
  • 1 kopp ferske maiskorn
  • 1 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 2 spiseskjeer fersk persille, finhakket
  • 1/4 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Grillet tomatvinaigrette: Forvarm grillen. Vend tomatene med olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill tomatene til skinnene er svarte. Ta dem av og hakk grovt. Legg tomatene i en blender og tilsett hvitløk, løk, balsamicoeddik og basilikum, og kjør til jevnt. Tilsett sakte olivenolje under visping til det blir emulsjon, og krydre med salt og pepper etter smak. Sett til side.
  2. 2Polenta: Smør en stor, lav bakeform godt med smør, og sett til side. Hell kyllingkraften i en stor kjele og kok opp. Tilsett polentaen sakte under konstant visping med en visp. Kok på lav varme, rør kontinuerlig med en tresleiv til det tykner og blir glatt. Vend inn mais, parmesanost og persille, og hell blandingen i den forberedte bakeformen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
  3. 3Forvarm grillen. Skjær den avkjølte polentaen i 5 cm store sirkler, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill på begge sider til de er gyldne. Dryss over vinaigretten.