
Spaghettini med hakkede reker og kamskjell i en fyldig kraft
Lær å lage en smakfull spaghettini med hakkede reker og kamskjell i en fyldig kraft. Perfekt for en elegant middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 ounces medium reker, i skallet
- 5 ounces ferske kamskjell
- 1/4 kopp vann
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/4 kopp finhakket løk
- 1 teskje finhakket fersk hvitløk
- 1 liten fersk sterk chili
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 tomat, skrelt, frøet og finhakket
- 1/2 teskje havsalt
- 1 pund tørket spaghettini
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 4 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Skrell rekene, og spar skallet. Rens rekene forsiktig for innmat og hakk dem grovt. Hakk kamskjellene grovt og bland dem med rekene og 1/4 kopp vann i en food processor utstyrt med stålblad. Puls til finhakket, men ikke til puré. Tilsett en spiseskje til med vann hvis blandingen blir klissete. Dekk til og sett til side i kjøleskapet mens du lager buljongen.
- 2Start buljongen, eller fuméen, ved å varme opp olivenoljen i en stor, rettsidesa panne. Tilsett de reserverte rekeskallene, løk, hvitløk og chili. La det surre over middels varme i ca. 10 minutter til løken har myknet og skallet har fått en dyp rosa farge. Tilsett vinen og la den koke inn til det er igjen ca. 1/4 til 1/3 kopp i pannen. Tilsett 4 kopper vann og kok kraftig opp, og la det koke inn til det er igjen omtrent 3 kopper væske. Sil fuméen gjennom en fin sil over i en annen stor sautépanne. Tilsett tomaten og kok opp. Smak til med salt, om nødvendig. Sett til side på svak varme og la det småkoke forsiktig mens du koker pastaen.
- 3Kok opp minst 5 liter vann i en stor kjele. Salt vannet rikelig og legg i spaghettini. Kok, og rør ofte, til pastaen nesten er al dente, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til fuméen. Vend inn de hakkede rekene og kamskjellene sammen med smør og persille. La det småkoke bare til spaghettini er al dente og sjømat er gjennomkokt, 1 til 2 minutter. Server umiddelbart.

