Anns ovnsbakte potetsalat

Anns ovnsbakte potetsalat

Lær hvordan du lager en smakfull roasted potato salad med enkle ingredienser. Perfekt som tilbehør til sommermåltidet eller sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 11 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 6 hvitløksfedd, hakket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt pepper
  • En håndfull hakkede friske timian- og rosmarinkvister
  • 3 pund russetpoteter, kuttet i store terninger
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1/4 kopp hakkede sjalottløk
  • 1 kopp hakkede basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  2. 2Bland 6 spiseskjeer olivenolje, hvitløk, salt, pepper og urter.
  3. 3Tilsett potetene og vend godt.
  4. 4Fordel potetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 55 minutter, rør om av og til.
  5. 5Når potetene er gylne og sprø, tar du brettet ut av ovnen og lar det avkjøle.
  6. 6Når potetene er avkjølte, legger du dem i en bolle og heller panens fett og saft i en målebestikk.
  7. 7Tilsett nok olje i fettet for å måle opp 6 spiseskjeer olje.
  8. 8Visp eddik og sennep i en liten bolle.
  9. 9Gradvis tilsetter du oljen mens du visper, og blander deretter inn sjalottløk.
  10. 10Hell dressingen over potetene og vend forsiktig.
  11. 11Smak til med salt og pepper, om nødvendig.
  12. 12Tilsett hakket basilikum.
  13. 13La retten stå i romtemperatur i 1 time.
  14. 14Server.