Gulrotkakecheesecake

Gulrotkakecheesecake

Lær hvordan du lager en deilig carrot cakecheesecake med vår enkle oppskrift. Perfekt for alle anledninger, med balansert smak av gulrotkake og ostekake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp pecannøtter, delt, pluss mer, hakket, til pynt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 3/4 teskje natron
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • Koshersalt
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 store egg
  • 1 1/2 kopper revet gulrot (2 til 3 mellomstore gulrøtter)
  • Tre 8-unse pakker kremost, myknet
  • 2/3 kopp rømme
  • 2/3 kopp granulert sukker
  • 3 store egg
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje sitronzest pluss 2 spiseskjeer sitronsaft (fra 1 sitron)
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp melis
  • 2 spiseskjeer rømme
  • 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • En klype koshersalt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til gulrotkaken: Juster en ovnsrist til midterste posisjon og forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  3. 3Fordel 1/2 kopp av pecanene på et stekebrett med høye kanter og stek til de er gylne og ristet, ca. 10 til 12 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem deretter fint.
  4. 4Bland pecanene, mel, bakepulver, natron, kanel, ingefær og 1/4 teskje salt i en stor bolle.
  5. 5Visp sammen olje, sukker og egg i en separat bolle.
  6. 6Rør inn gulrøttene i eggeblandingen.
  7. 7Vend egge- og gulrotblandingen inn i melblandingen til det akkurat er blandet.
  8. 8Hell røren i en smurt 23 cm (9 tommer) rund springform og bank formen lett mot benken for å jevne ut røren.
  9. 9Stek til kaken spretter litt tilbake når du trykker på den, og en kakepinne kommer ut ren, ca. 20 til 25 minutter.
  10. 10La kaken avkjøle helt. Kaken kan lages dagen før og oppbevares i formen.
  11. 11Til ostekaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  12. 12Pisk kremost, rømme og sukker i en kjøkkenmaskin med flatpisker til det er glatt og kremete, ca. 5 minutter, og skrap ned sidene av bollen underveis.
  13. 13Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang.
  14. 14Rør inn mel, sitronskall, sitronsaft og vanilje, ca. 1 minutt.
  15. 15Hell ostekakerøren over gulrotkaken.
  16. 16Pakk bunnen og sidene av formen inn i et stort stykke aluminiumsfolie.
  17. 17Sett formen i en langpanne eller en stor ildfast form, og fyll opp til midten av kakeformen med vann.
  18. 18Stek til ostekaken er lys gul og bare litt jiggete i midten, ca. 1 time.
  19. 19Slå av