
Calabriansk Mojito
lær hvordan du lager en calabrian mojito, en smakfull og forfriskende drikk med italienske ingredienser. perfekt for varme sommerdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 teskje tørkede Calabrianske chiliflak (eller vanlige rød pepperflak)
- 2. Én 750 milliliter flaske hvit rom
- 3. 40 ferske mynteblader, pluss kvister til pynt (ca. 1 liten bunt)
- 4. 1/4 kopp fersk limejuice
- 5. 3 spiseskjeer sukker
- 6. 1 kopp Calabriansk chilinfusert rom
- 7. 2 kopper club soda
Fremgangsmåte
- 11. For den infuserte rommen: Legg chiliflakene i en flaske med rom, forsegle og la den trekke i 24 timer, ved å snu på flasken av og til for å røre i chiliene. Sil ut chiliflakene og oppbevar rommen i en lufttett flaske.
- 22. For mojitoen: I en cocktailshaker eller blandingsglass, lett knus myntebladene med en muddler. Tilsett limesaft og sukker, og rør for å løse opp sukkeret. Tilsett 1 kopp av den infuserte rommen og noen isbiter; rør godt (omtrent 30 ganger). Topp med club soda og rør tre ganger. Fordel cocktailen i 4 glass. Pynt med en myntestilk og server med sugerør.





