
Tomasitas Red Chile
oppskriften på tomasitas red chile gir deg en smakfull og enkel rett med chili, perfekt for de som elsker sterk mat. lær hvordan du lager den hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 unser tørkede hele New Mexico-røde chilibåter, med stilk og frø fjernet
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 spiseskje granulert hvitløk, eller 3 fedd fersk hvitløk, knust
- 1 spiseskje kosher-salt, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Skyll chilipodene fem ganger, og la dem deretter trekke i vann i en bøtte eller stor bolle i omtrent fem timer.
- 2Etter at chiliene har trukket i fem timer, kast vannet. Legg chilipodene i en blender. Trykk dem ned i blenderen, og tilsett vann opp til toppen. Kjør blenderen godt til en jevn pasta.
- 3Ha pastaen i en stor kjele over middels varme.
- 4Lag en jevning (roux). Ha oljen i en kjele, og varm den opp over middels varme. Tilsett melet og rør konstant. Melet skal bli lett ristet og få en gyllenbrun farge, men ikke brenne seg, ca. 5 minutter.
- 5Hell jevningen i den røde chilien og rør godt for å blande. Dette vil gjøre sausen tykkere og endre fargen litt, men den skal ikke bli hvit. Chilien og væsken skal bare se mørkere ut og mindre lys enn den røde chilien uten jevning. Tilsett nok jevning og vann til å oppnå riktig konsistens, som ligner på saus eller gravymiks. Du trenger kanskje ikke bruke all jevningen.
- 6Tilsett hvitløk og salt. La chilien småkoke i gryten i 20 minutter, og rør jevnlig. Ikke la den koke opp, da kan melet i jevningen brenne seg. Smak til med mer salt og hvitløk om nødvendig, og server.

