
Most mashed yucca is a delicious side dish in many Latin American cuisines.
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull mashed yucca, perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund fersk eller frossen yuca
- 1 teskje salt
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 6 til 8 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp hvit eddik
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 bunt italiensk persille, blader hakket
Fremgangsmåte
- 1Vask og skrell den ferske yukkapoten eller tinn den frosne. Legg den i en liten kjele, og tilsett vann til det dekker og 1/2 teskje salt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke, dekket, til det er mørt, omtrent 30 minutter. Sil av i en sil og sett til side for å avkjøle.
- 2Forvarm ovnen til 350 grader. Når yukkapoten er kald nok til å håndtere, riv hver rot i stykker og fjern de store fibrøse årene nær midten, og behold kjøttet i store biter.
- 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels lav varme. Kok hvitløken til den er myk, men ikke brun. Tilsett eddiken, resten av 1/2 teskje salt og pepper. Kok opp og tilsett yukkapoten. Rør og mos med en tresleiv til det dannes en klumpete blanding. Overfør til en ildfast form. Dekk til og stek i 10 minutter. Pynt med hakket persille og server umiddelbart.





