Krydret hvit ansjos med eggpizza

Krydret hvit ansjos med eggpizza

oppskrift på en smakfull og spicy hvit ansjos og egg pizza, perfekt som forrett eller lett kveldsmat. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Semolinamel til støving
  • Pizzadeig, utspent til en 12-tommers sirkel, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer canolaolje
  • 1 lite spansk løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust til en pasta
  • 1 serranosjalott, finhakket
  • Rød pepperflak, etter smak
  • Én 28-unse boks med plommetomater
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • Clover-honning, om nødvendig
  • Hakket fersk flatbladpersille
  • 450 gram fersk mozzarellaost, tynne skiver
  • 225 gram helmelk lavfuktighetsmozzarellaost, revet
  • 1 bunt brokkoli rabe, hakket, blansjert og tørket
  • 6 hvite ansjoser
  • 1 stekt egg, til servering
  • Parmigiano-Reggiano, revet, til garnityr
  • Fersk persille, hakket, til garnityr
  • Fersk timian, plukket, til garnityr
  • 1/2 kopp varmt vann (ca. 38–43°C)
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 1/2 kopper allsidig mel, pluss mer til arbeidsflaten
  • 1/2 teskje salt
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å smøre bollen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en pizzastein i en ovn på 250 grader Celsius. Dryss semolinamel på toppen av en pizzaspade, og legg pizzadeigen oppå.
  2. 2Til sausen: Varm opp oljen i en middels stor kjele på høy varme. Kok løken til den er myk, ca. 4 minutter. Rør inn hvitløk, serrano og rød pepperflak, og la det surre i 30 sekunder. Tilsett tomatene og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke til det tykner, 20 til 30 minutter. Mos tomatene med en potetstapper. Smak til med salt, svart pepper og honning, hvis du bruker det. Rør inn hakket persille og fjern fra varmen.
  3. 3For montering: Hell et tynt lag med saus på pizzadeigen, og strø over skivet og revet mozzarella. Fordel litt brokkoli rabe over osten. Krydre med salt og svart pepper, og stek til skorpen er gyllen og osten er helt smeltet, ca. 8 minutter. Fordel ansjosene på pizzaen, topp med egget og revet Parmigiano-Reggiano, og pynt med hakket persille og timian.
  4. 4Hell det varme vannet i en liten bolle (hvis vannet er for varmt, vil gjæren dø, og hvis det er for kaldt, vil ikke gjæren aktiveres). Rør inn sukker og tørrgjær for å blande, og la det stå i 15 minutter. Overflaten vil boble og lukte veldig gjæret, dette er ønsket.
  5. 5Bland mel og salt i en stor bakebolle. Lag en fordypning i midten og hell i olivenolje og gjærvannet. Rør gradvis inn melet i væsken med en gaffel. Når det meste av melet er innarbeidet, hell deigen ut på en glatt, ren arbeidsflate som er lett melet med benkemel. Elt deigen med hendene til den får en jevn konsistens.
  6. 6Legg deigen i en lett oljet bakebolle. Dekk med plastfolie og sett den