
Hvitt pepper shortbread
oppskrift på hvitt pepper shortbread - en klassisk og enkel småkake med en spennende smak av hvitt pepper. perfekt til kaffen eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 8 ounces (2 staver) kald usaltet smør, skåret i biter
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
- 2 1/4 kopper hvetemel
- 1/4 kopp maisstivelse
- 2 teskjeer malt hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en mikser med paddle-vedlegg, krem smøret til det er luftig. Tilsett 1/2 kopp sukker og rør sammen til det er lett og luftigt. Tilsett mel, maisstivelse og pepper, og bland bare til det er godt kombinert. På en godt melet overflate, kjevle ut deigen til ca. 2 cm tykkelse. Overfør deigen til et bakepapirkledd stekebrett (helst med sider) og fortsett å kjevle ut deigen, og press den ut mot kantene av formen, til den er ca. 0,5 cm tykk. Prikk deigen over hele med en gaffel, og strø deretter over 1 ss sukker.
- 3Stek i 25 til 30 minutter, og snu på stekebrettet etter 10 minutter. Rist på brettet mens du snur det, for å jevne ut deigen. Når overflaten er gyllen, ta ut brettet av ovnen og strø umiddelbart over resten av 1 ss sukker. Skjær umiddelbart i staver med en skarp kniv eller pizzaskjærer, og la dem avkjøle i brettet. Oppbevar i en lufttett beholder.

