Kakestykket

Kakestykket

Lær hvordan du lager deilige snack cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som mellommåltid eller dessert. Raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 ½ kopper (6 unser) siktet kakehvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • ¼ teskje salt
  • 2 store egg, atskilt
  • ½ kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt, hjemmelaget eller kjøpt
  • ½ kopp hel melk
  • 4 spiseskjeer (2 unser) ikke-hydrogenert vegetabilsk fett, romtemperert
  • 4 spiseskjeer (½ stang) usaltet smør, romtemperert
  • ¼ teskje salt
  • ½ kopp melis
  • 1 teskje vaniljeekstrakt, hjemmelaget eller kjøpt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken. Lag en form som er formen av en halvdel av en krydderkrukke med en diameter på 3 til 4 tommer. Riv aluminiumsfolie i strimler som er omtrent 4 x 12 tommer. Brett hver stripe i to slik at du får en dobbel lag. Form folien rundt krydderkrukken og stikk inn sidene slik at du får en halvcylindrisk form som er så jevn som mulig på innsiden. Sett den i en 23 x 33 cm stor ildfast form og gjenta til du har 12 små båtlignende former. Spray innsiden av formene med matlagingsspray. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  2. 2Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og rør godt sammen. Ha eggehvitene i en stålbolle og pisk med visp ved hjelp av en håndmikser til eggehvitene danner myke topper. Overfør forsiktig de piskede eggehvitene til en annen bolle og sett til side. Skyll stålbollen og tørk den grundig.
  3. 3Ha smør i stålbollen og pisk med flatpiskeren til smøret begynner å bli lyst og luftig, ca. 1 minutt. Tilsett sukkeret og pisk igjen til det er luftig, ca. 2 minutter til. Tilsett eggeplommene og vaniljen, og pisk for å blande det godt.
  4. 4Tilsett en tredjedel av melet i blandingen i bollen, pisk et øyeblikk, og tilsett deretter halvparten av melken og pisk igjen et øyeblikk. Tilsett en tredjedel til av melet, pisk, og deretter resten av melken, og til slutt resten av melet. Sørg for at melet og melken er helt innarbeidet. Rør deretter inn en tredjedel av de piskede eggehvitene i røren. Når det er godt blandet, vend forsiktig inn resten av eggehvitene.
  5. 5Bruk en sprøytepose til å fylle de forberedte formene med røre, og fyll hver form nesten opp til midten. Stek i