Genoise-kake med sjokolade- og geitostmousse og bringebærsirup

Genoise-kake med sjokolade- og geitostmousse og bringebærsirup

Lær hvordan du lager en deilig genoise kake fylt med rik sjokoladechevre mousse og servert med frisk bringebærsirup. Perfekt dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3/4 pund siktet kake-mel
  • 3/4 pund sukker
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 6 store egg
  • 1 1/2 kopper helmelk
  • 7 unser høyratio kakesmør
  • 5 unser melk
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • Smør til å smøre formen
  • 2 unser semisøt sjokolade
  • 4 unser geitost
  • 1 pint bringebær
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 3 unser vann
  • 1/2 teskje krem av tartar
  • 1/2 sitron, presset
  • 1 pint bringebær

Fremgangsmåte

  1. 1For the genoise-kake: Forvarm ovnen til 190°C.
  2. 2I en elektrisk miksebolle med visp ved lav hastighet, bland mel, sukker, bakepulver og salt. Bruk en slikkepott for å skrape ned blandingen fra sidene av bollen. Tilsett eggene og halvparten av melken. Når melken og eggene er godt innarbeidet, skrap ned i bollen igjen, og pass på å få med bunnen også. Bland til røren er klumpfri.
  3. 3Tilsett smøret og visp på høy hastighet i 1 1/2 minutt. Tilsett resten av melken og vaniljeekstraktet. Bland på lav hastighet til alt er godt innarbeidet og røren er glatt.
  4. 4Smør en bakeplate på 45 x 33 cm med smør. Legg et stykke bakepapir oppå platen, og smør også dette med smør.
  5. 5Hell kakerøren over i bakeplaten og jevn ut. Stek i 25–30 minutter, eller til kaken er lett gyllen i fargen. Ikke la den bli brun. Kaken er ferdig når en kakepinne stukket i midten kommer ut ren. Når kaken er avkjølt, bruk en kakeutstikker eller rund kakeform med diameter på 7,5 cm for å kutte ut 3-tommers runde kaker.
  6. 6For sjokolade- og chèvremoussen: Smelt sjokoladen i et vannbad. Når all sjokoladen er smeltet, fjern den fra varmen. Ha chèvren i en middels bolle, og tilsett den smeltede sjokoladen. Visp sammen til en glatt blanding.
  7. 7For bringersausen: I en middels kjele på middels varme, kombiner bringebærene, vannet, sukkeret, krem av tartar og sitronsaften. Rør i sausen for å forhindre at den setter seg fast i bunnen av kjelen. Kok opp sausen til den begynner å småkoke. Fjern deretter kjelen fra varmen, og hell innholdet i en blender. Kjør til sausen er je