
Genoise-kake med sjokolade- og geitostmousse og bringebærsirup
Lær hvordan du lager en deilig genoise kake fylt med rik sjokoladechevre mousse og servert med frisk bringebærsirup. Perfekt dessert for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3/4 pund siktet kake-mel
- 3/4 pund sukker
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 6 store egg
- 1 1/2 kopper helmelk
- 7 unser høyratio kakesmør
- 5 unser melk
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Smør til å smøre formen
- 2 unser semisøt sjokolade
- 4 unser geitost
- 1 pint bringebær
- 3 spiseskjeer sukker
- 3 unser vann
- 1/2 teskje krem av tartar
- 1/2 sitron, presset
- 1 pint bringebær
Fremgangsmåte
- 1For the genoise-kake: Forvarm ovnen til 190°C.
- 2I en elektrisk miksebolle med visp ved lav hastighet, bland mel, sukker, bakepulver og salt. Bruk en slikkepott for å skrape ned blandingen fra sidene av bollen. Tilsett eggene og halvparten av melken. Når melken og eggene er godt innarbeidet, skrap ned i bollen igjen, og pass på å få med bunnen også. Bland til røren er klumpfri.
- 3Tilsett smøret og visp på høy hastighet i 1 1/2 minutt. Tilsett resten av melken og vaniljeekstraktet. Bland på lav hastighet til alt er godt innarbeidet og røren er glatt.
- 4Smør en bakeplate på 45 x 33 cm med smør. Legg et stykke bakepapir oppå platen, og smør også dette med smør.
- 5Hell kakerøren over i bakeplaten og jevn ut. Stek i 25–30 minutter, eller til kaken er lett gyllen i fargen. Ikke la den bli brun. Kaken er ferdig når en kakepinne stukket i midten kommer ut ren. Når kaken er avkjølt, bruk en kakeutstikker eller rund kakeform med diameter på 7,5 cm for å kutte ut 3-tommers runde kaker.
- 6For sjokolade- og chèvremoussen: Smelt sjokoladen i et vannbad. Når all sjokoladen er smeltet, fjern den fra varmen. Ha chèvren i en middels bolle, og tilsett den smeltede sjokoladen. Visp sammen til en glatt blanding.
- 7For bringersausen: I en middels kjele på middels varme, kombiner bringebærene, vannet, sukkeret, krem av tartar og sitronsaften. Rør i sausen for å forhindre at den setter seg fast i bunnen av kjelen. Kok opp sausen til den begynner å småkoke. Fjern deretter kjelen fra varmen, og hell innholdet i en blender. Kjør til sausen er je



