Linse- og risalat

Linse- og risalat

oppskrift på en deilig og næringsrik lentil and rice salad. perfekt som forrett eller lunsj, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje, pluss 3 ss
  • 1 gulrot, skrelt og finhakket
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ¼ kopp tørkede grønne linser
  • 2 ½ kopper kyllingkraft, pluss 2 kopper
  • 1 laurbærblad
  • 1 kopp langkornet hvit ris
  • ½ kopp kalamataoliven med stein, grovhakket
  • ½ kopp hakkede friske italienske persilleblader
  • 1 ss hakkede friske timianblader
  • 2 ts finrevet sitronskall
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor kjele. Tilsett gulrot, løk og hvitløk, og stek til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn linse. Tilsett 2 ½ kopper buljong og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav. Dekk til og la det småkoke forsiktig til linsene er akkurat møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet godt. Overfør linsene til en stor bolle.
  3. 3I mellomtiden, kok opp de resterende 2 koppene buljong og laurbærblad i en middels stor kjele over høy varme. Tilsett risen og la buljongen småkoke igjen. Dekk til og la det småkoke forsiktig på lav varme til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 20 minutter (rør ikke i risen mens den koker). Ta kjelen av varmen. Fluff opp risen med en stor gaffel. Overfør den til bollen med linsene. Tilsett oliven, persille, timian og sitrusskall. Bland risen og linseblandingen med de resterende 3 spiseskjeene olje for å dekke. Krydre med salt og pepper etter smak. Server varm eller romtemperert.