
Kyllingtagine med konserverte sitroner og oliven
oppskrift på smakfull kyllingtagine med syltet sitron og oliven. enkel å lage, perfekt for en smaksrik middag. prøv denne marokkanske retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje pluss 2 spiseskjeer
- 1 teskje koriander
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje søt paprika
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje safrantråder eller pulver
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje rød pepperflak
- En 4-punds kylling, delt i 8 biter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 løk, tynne skiver
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 1/2 kop kyllingkraft
- 1/2 kopp grønne oliven, uten stein
- 1 syltet sitron, skivet
- 2 spiseskjeer fersk koriander, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk flatbladet persille, finhakket
- Saften av 1/2 sitron
- Couscous, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland sammen 1/4 kopp olivenolje, koriander, spisskummen, paprika, kanel, safran, nellik, ingefær og rød pepperflak. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg den i marinaden. Rør om til marinaden dekker hver bit. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
- 2Ta kyllingen ut av marinaden og tørk den forsiktig; sett til side marinaden. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en tagine eller en stor nederlandsk ovn. Legg kyllingen med skinnsiden ned i gryten og brun i 4 til 5 minutter. Vend og brun ytterligere 3 til 4 minutter. Ta kyllingen ut og legg den på en tallerken.
- 3Tilsett løk og hvitløk i den samme gryten og sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, grønne oliven, sitronskall, 1/4 teskje svart pepper og den reserverte kyllingen med marinaden. Kok opp og skru ned varmen til lav, la det småkoke. Dekk til og kok i 45 minutter.
- 4Rør inn koriander, persille og sitronsaft. Server med couscous hvis ønskelig.





