Kyllingtagine med konserverte sitroner og oliven

Kyllingtagine med konserverte sitroner og oliven

oppskrift på smakfull kyllingtagine med syltet sitron og oliven. enkel å lage, perfekt for en smaksrik middag. prøv denne marokkanske retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje pluss 2 spiseskjeer
  • 1 teskje koriander
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje søt paprika
  • 1/2 teskje kanel
  • 1/2 teskje safrantråder eller pulver
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • En 4-punds kylling, delt i 8 biter
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 løk, tynne skiver
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 1/2 kop kyllingkraft
  • 1/2 kopp grønne oliven, uten stein
  • 1 syltet sitron, skivet
  • 2 spiseskjeer fersk koriander, finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk flatbladet persille, finhakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • Couscous, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland sammen 1/4 kopp olivenolje, koriander, spisskummen, paprika, kanel, safran, nellik, ingefær og rød pepperflak. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg den i marinaden. Rør om til marinaden dekker hver bit. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
  2. 2Ta kyllingen ut av marinaden og tørk den forsiktig; sett til side marinaden. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en tagine eller en stor nederlandsk ovn. Legg kyllingen med skinnsiden ned i gryten og brun i 4 til 5 minutter. Vend og brun ytterligere 3 til 4 minutter. Ta kyllingen ut og legg den på en tallerken.
  3. 3Tilsett løk og hvitløk i den samme gryten og sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, grønne oliven, sitronskall, 1/4 teskje svart pepper og den reserverte kyllingen med marinaden. Kok opp og skru ned varmen til lav, la det småkoke. Dekk til og kok i 45 minutter.
  4. 4Rør inn koriander, persille og sitronsaft. Server med couscous hvis ønskelig.