Rostet hjorterygg med sjalottløk og tørket tranebærsaus

Rostet hjorterygg med sjalottløk og tørket tranebærsaus

oppskrift på ovnsstekt hjortelår servert med sjalottløk og en rik tørket tranebærsaus, perfekt for en sofistikert middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 8-11 ribber (3 til 4 pund) hjortestykke, delt i to for å danne to 4-6 ribbers stykker, og eventuelle seige membraner fjernet og bundet til en kronefrestelse
  • 2. 2. 2 sjalottløk, trimmet og skrelt
  • 3. 3. 2 ss vegetabilsk olje, pluss litt ekstra til å gni inn hjorten
  • 4. 4. 1/2 kopp storfensuppe
  • 5. 5. 1/2 kopp rødvin
  • 6. 6. 1/2 kopp vann
  • 7. 7. 1 ss einerbær, lett knust
  • 8. 8. 2 ts maisstivelse oppløst i 2 ss vann
  • 9. 9. 1/3 kopp tørkede tranebær
  • 10. 10. 1 ss balsamicoeddik
  • 11. 11. Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. 2I en stekepanne stor nok til å romme hjortestykker uten å overfylle, vend sjalottløkene med 2 spiseskjeer av oljen og salt og pepper etter smak, og stek dem midt i ovnen, rør om av og til, i 25 til 30 minutter, eller til de er gylne.
  3. 3Tørk hjorten godt, krydre den med salt og pepper, og gni den inn med den resterende oljen.
  4. 4Skyv sjalottløkene til sidene av stekepannen, og plasser hjortekronen midt i pannen.
  5. 5Fyll midten av steken med stuffing, og stek den i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til et kjøtttermometer viser 125 grader, for rått kjøtt.
  6. 6Overfør hjortestykker og sjalottløk til en fat, og la dem hvile, løst dekket med folie, i 15 minutter.
  7. 7Til stekepannen tilsett buljong, vin, vann og einerbær, og la det småkoke, mens du skraper opp de brune bitene, i 5 minutter.
  8. 8Sil buljongen gjennom en fin sil over en liten kjele, visp inn maisstivelsen i buljongen, og tilsett den i kjelen sammen med tyttebær, eddik, salt og pepper etter smak.
  9. 9La sausen småkoke, mens du visper, i 5 minutter.
  10. 10Skjær hjorten i individuelle koteletter, og server den med sjalottløkene og sausen.