
Rostet hjorterygg med sjalottløk og tørket tranebærsaus
oppskrift på ovnsstekt hjortelår servert med sjalottløk og en rik tørket tranebærsaus, perfekt for en sofistikert middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 8-11 ribber (3 til 4 pund) hjortestykke, delt i to for å danne to 4-6 ribbers stykker, og eventuelle seige membraner fjernet og bundet til en kronefrestelse
- 2. 2. 2 sjalottløk, trimmet og skrelt
- 3. 3. 2 ss vegetabilsk olje, pluss litt ekstra til å gni inn hjorten
- 4. 4. 1/2 kopp storfensuppe
- 5. 5. 1/2 kopp rødvin
- 6. 6. 1/2 kopp vann
- 7. 7. 1 ss einerbær, lett knust
- 8. 8. 2 ts maisstivelse oppløst i 2 ss vann
- 9. 9. 1/3 kopp tørkede tranebær
- 10. 10. 1 ss balsamicoeddik
- 11. 11. Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
- 2I en stekepanne stor nok til å romme hjortestykker uten å overfylle, vend sjalottløkene med 2 spiseskjeer av oljen og salt og pepper etter smak, og stek dem midt i ovnen, rør om av og til, i 25 til 30 minutter, eller til de er gylne.
- 3Tørk hjorten godt, krydre den med salt og pepper, og gni den inn med den resterende oljen.
- 4Skyv sjalottløkene til sidene av stekepannen, og plasser hjortekronen midt i pannen.
- 5Fyll midten av steken med stuffing, og stek den i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til et kjøtttermometer viser 125 grader, for rått kjøtt.
- 6Overfør hjortestykker og sjalottløk til en fat, og la dem hvile, løst dekket med folie, i 15 minutter.
- 7Til stekepannen tilsett buljong, vin, vann og einerbær, og la det småkoke, mens du skraper opp de brune bitene, i 5 minutter.
- 8Sil buljongen gjennom en fin sil over en liten kjele, visp inn maisstivelsen i buljongen, og tilsett den i kjelen sammen med tyttebær, eddik, salt og pepper etter smak.
- 9La sausen småkoke, mens du visper, i 5 minutter.
- 10Skjær hjorten i individuelle koteletter, og server den med sjalottløkene og sausen.

