
Grillet reker med ovnsbakt mais og svartbønnesalsa
oppskrift på frisk og smakfull grillrett med reker, mais og svart bønnesalsa, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 2 øre fersk mais, skrelt
- 2. 1 tomat, kjernet ut, frøet, hakket
- 3. 1 kopp avrent hermetisk svarte bønner
- 4. 1/2 liten rød løk, hakket
- 5. 1/2 bunt fersk koriander, blader hakket
- 6. 1/2 fersk lime, saften
- 7. 2 jalapeño-chilier, frøet og finhakket
- 8. 1/2 teskje malt, ristet spisskummen
- 9. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 10. 2 spiseskjeer olivenolje
- 11. 680 gram store, ukokte reker, skrellet og renset
Fremgangsmåte
- 11. Bløt bambuspyd i vann i 30 minutter. Forbered grillen (middels høy varme). Grill maisen til den er akkurat mør og har brune flekker, vend ofte, ca. 10 minutter. Kutt maisen av kolben. Overfør maiskornene til en middels stor bolle. Tilsett tomat, svarte bønner, løk, koriander, limesaft, 1 jalapeño og 1/4 teskje malt spisskummen, og rør godt for å blande. Bland vin, olivenolje, resten av jalapeñoen og 1/4 teskje malt spisskummen i en stor bolle. Tilsett reker og vend forsiktig for å dekke dem. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer, og rør av og til.
- 22. Fjern rekene fra marinaden; kast marinaden. Tre rekene på bambuspyd. Strø over salt og pepper. Grill til de er akkurat gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Legg salsa på et fat. Topp med rekespyd.


