Blodige Mary-krepskaker

Blodige Mary-krepskaker

oppskrift på bloody mary crab cakes, perfekte som forrett eller småretter. enkel å lage med friske ingredienser og spennende smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 sskje usaltet smør
  • 1/4 kopp finhakket selleri, pluss mer til servering
  • 2 vårløk, hvite og grønne deler, tynne skiver
  • 3 ss ferdiglaget horseradish, lett avrannet
  • Finrevet skall fra 1/2 sitron
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 3/4 kopp grovt knuste kjeks (anbefalt: Keebler Club)
  • 2 til 3 ss majones
  • 225 gram lump eller Dungeness-kreps, renset for skjell
  • Selleriblader, til servering
  • 1/3 kopp ketchup
  • 3 ss ferdiglaget horseradish
  • 3/4 ts Worcestershire-saus
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1/2 ts sterk saus, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1For krabbekakene: Varm opp en liten stekepanne på middels lav varme med 1 teskje smør. Tilsett selleri og vårløk og kok til de er lett gjennomsiktige, ca. 3 minutter. Krydre med en klype salt og litt pepper. La det avkjøle litt.
  2. 2Ha grønnsakene i en stor bolle sammen med 1/4 kopp knuste kjeks, majones, horseradish og sitronskall. Bland alt godt, krydre med salt og pepper. Vend forsiktig inn krabbekjøttet, og pass på å beholde noen av klumpene. Fordel blandingen i 4 (1/2 tommers) former. Ha de resterende kjeksene i en flat skål og dekk kakene jevnt med kjekssmulene. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter for at krabbekakene skal sette seg.
  3. 3For sausen: Visp alle ingrediensene sammen i en bolle, krydre med pepper og sett til side.
  4. 4Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Stek krabbekakene til de er gyldne og gjennomvarme, snu en gang, ca. 2 minutter på hver side. Server krabbekakene med sausen, pyntet med mer hakket selleri og myke selleriblad, etter ønske.