
OpenFace Lasagne med moreller og asparges
oppskrift på en smakfull openface lasagna med morel-sopp og asparges, perfekt for en elegant hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: vår
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skyll soppen og tør den forsiktig. Fjern den tykkeste delen av stilkene og kast den. Skjær soppen i 2,5 cm store biter, omtrent i halvdeler eller kvarter, avhengig av sopptype.
- 22. I en stor, vid stekepanne over middels høy varme, tilsett olivenolje. Når oljen er varm, legg i soppen, salt, pepper og chiliflak. Rør godt slik at soppen dekkes jevnt med olivenoljen. Stek til soppen blir gyllen, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett sjalottløk og asparges, rør, og kok til soppen er dyp gyllen og aspargesen er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter til. Rør inn hvitløk og kok i ytterligere 30 sekunder, bare for å fremheve hvitløkens smak uten å la den bli brun.
- 33. Hell i hvitvinen og la det småkoke til væsken er redusert til halvparten. Slå av varmen og sett til side. Rør inn smør til det er smeltet og godt blandet inn.
- 44. Mens soppen koker, kok opp en stor kjele med vann. Når vannet koker, kok lasagnen etter pakkens anvisninger. Når pastaen er al dente, ta den opp av vannet og la den renne av (ikke skyll). Gni den med litt olivenolje for å forhindre at den kleber seg sammen, og legg ett lag pasta på hver av fire tallerkener.
- 55. Fordel Taleggio og Parmesan jevnt over pastaen. Skje over sopp- og aspargesblandingen. Varmen vil delvis smelte ostene. Strø basilikum over hver tallerken. Drypp litt ekstra virgin olivenolje og litt mer Parmesan over hver. Server.