Himmel og hav, Guacamole

Himmel og hav, Guacamole

Lær hvordan du lager holy moly guacamole med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 boks (15 unser) tidlige eller unge erter, avrent
  • 2. 1/2 kopp most avocado (omtrent 1 middels stor avocado)
  • 3. 1/4 kopp fettfri naturell gresk yoghurt
  • 4. 4 teskjeer limesaft
  • 5. 1/2 teskje finhakket hvitløk (omtrent 1/2 fedd)
  • 6. 1/4 teskje salt, eller mer etter smak, valgfritt
  • 7. 1/8 teskje svart pepper, eller mer etter smak, valgfritt
  • 8. 1/8 teskje malt spisskummen
  • 9. 1/8 teskje chilipulver
  • 10. 1/3 kopp hakkede cherrytomater eller drue tomater
  • 11. 1/4 kopp finhakket løk
  • 12. Hakket fersk koriander, valgfritt
  • 13. Hakket sylteagurkjilij, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg erter i en middels stor bolle og mos dem grundig med en potetmoser eller gaffel. (Alternativt kan du purere ertene i en liten blender eller matprosessor og overføre dem til en middels stor bolle.) Tilsett avocado, yoghurt, limesaft, hvitløk, 1/4 teskje salt, 1/8 teskje svart pepper, spisskummen og chilipulver. Fortsett å mose til alt er godt blandet.
  2. 22. Rør inn tomater, løk og litt koriander og/eller jalapeños, hvis du bruker det. Smak til med mer salt og pepper, om ønskelig. Nyt!