Grillet blå hummer med greske grønnsaker

Grillet blå hummer med greske grønnsaker

Lær hvordan du lager en smakfull grillede blå hummer med friske greske grønnsaker. En perfekt rett for sjømatelskere og sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje
  • 2. 2 små ferske løkbulker, delt i to
  • 3. 2 små artisjokker, trimmet og fjernet den harde kjernen
  • 4. 1/2 rød paprika, trimmet og frøet
  • 5. 1/4 hode fennikel, trimmet
  • 6. 4 sopp, trimmet
  • 7. 6 cherrytomater, renset
  • 8. 1/4 kopp hvitvin
  • 9. 1 kopp rapsolje
  • 10. 1 hvitløksfedd
  • 11. 4 røde paprika, trimmet, frøet og skåret i strimler
  • 12. 2 kvister timian
  • 13. 113 gram kyllingkraft
  • 14. Salt og pepper
  • 15. 4 (1 1/2) pund blå hummer
  • 16. Salt og nykvernet svart pepper
  • 17. Ekstra virgin olivenolje
  • 18. 900 gram smør
  • 19. 4 ss hakket estragon
  • 20. 4 ss hakket hvitløk
  • 21. 4 ss hakket sjalottløk
  • 22. 4 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. For å lage greske grønnsaker, begynn med å tilsette olivenolje i en varm panne. Tilsett løkbåter, og la dem bli gjennomsiktige. Tilsett artisjokker, rød paprika, fennikel, sopp, cherrytomater og hvitvin, og la det småkoke i 15 minutter. Når væsken er redusert, er grønnsakene dine klare til å serveres.
  3. 33. I en annen kjele lager du paprikacoulis. Varm opp en panne og tilsett oljen. Tilsett hvitløk og paprika i pannen. Når paprikaen blir myk, tilsett timian og kyllingkraft. Kok opp, skru ned varmen, og la paprikaen bli veldig myk. Fjern timiankvistene, ha blandingen i en blender, og kjør den til en jevn saus.
  4. 44. For å forberede hummeren, fjern klørne og del hummeren i to på langs. Fjern øynene og eventuelle misfargede deler. Krydre med salt og pepper. Tilsett en liten mengde olivenolje i hummerkjøttet for å forhindre at det setter seg fast på grillen. Legg hver halvdel med kjøttet ned, og grill i 4 til 5 minutter.
  5. 55. Mens hummeren koker, forbered smøret som skal serveres med hummeren. Smøret bør være romtemperert. Tilsett estragon, hvitløk, sjalottløk, sitronsaft, salt og pepper. Pisk alle ingrediensene sammen.
  6. 66. For å forberede klørne, kok opp en kjele med vann på komfyren og damp klørne i 5 minutter. Ta raskt ut klørne og avkjøl dem i is. Når klørne er avkjølt, fjern kjøttet fra skjellene.
  7. 77. For å montere retten: Plasser de greske grønnsakene i en serveringsskål med hummerklør på toppen, og rød paprikacoulis på siden som dippesaus.
  8. 88. For den grillede hummeren, plasser hummeren på serverings