Kalkunvinge, skinke og ertegryte

Kalkunvinge, skinke og ertegryte

Lær hvordan du lager en deilig turkey wing ham and pea bog. En enkel oppskrift perfekt for alle anledninger, med trinnvise instruksjoner og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store kyllingvinger (ca. 2,3 kg)
  • 2. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 3. 2 mellomstore løk, grovhakket
  • 4. 2 mellomstore gulrøtter, skrelte og grovhakket
  • 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 2 store, modne tomater, grovhakket
  • 7. 2 laurbærblad
  • 8. 1/2 teskje tørket estragon, smuldret
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 10. 5 kopper vann
  • 11. 2 unser kokt skinke, skåret i tynne strimler
  • 12. 2 kopper ferske eller frosne erter
  • 13. 3 eller 4 kopper kokt ris (litt fuktig)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt av og sett til side kalkunvingetuppene, og del vingene i to på leddet. I en stor, tykk gryte, varm opp oljen over moderat høy varme, tilsett vingene inklusive tuppene, og brun lett på alle sider. Tilsett løk, gulrøtter og hvitløk, og kok under omrøring til løken er myk. Tilsett tomatene og rør i 1 minutt. Tilsett laurbærblad, estragon, salt og pepper, og vann, og kok opp. Skru ned varmen til moderat lav, dekk til, og la det småkoke til vingene er møre, ca. 2 timer.
  2. 22. Kast vingetuppene og laurbærbladene, overfør vingene til en bolle, fjern og kast skinn og bein, og skjær kalkunkjøttet i strimler på 4 cm. Sil av det meste av den dampende væsken, ca. 2 kopper, og tilsett kalkunstrimlene, skinke og erter i gryten. La gryten småkoke igjen, og kok til ertene er møre, ca. 10 minutter. Tilsett risen og rør til det er godt blandet.