Grillet laks med røyksmak

Grillet laks med røyksmak

oppskrift på saftig og smakfull barbecue-ovnsbakt laks, perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • Nonstick kokespray
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 4 teskjeer chilipulver
  • 2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje salt
  • En klype cayennepepper
  • 4 (170 gram) laksefileter, ca. 2,5 cm tykke

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en liten ildfast form med matlagingsspray.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen appelsinjuice, sitronjuice, brunt sukker, chilipulver, sitronskall, spisskummen, salt og cayenne.
  3. 3Med tang, legg laksefiletene i den forberedte formen. Hell appelsin- og sitronblandingen over laksen og vend den slik at den dekker begge sider.
  4. 4Stek i 15 minutter, eller til en gaffel lett kan settes inn i laksen.