Brødpudding

Brødpudding

Lær hvordan du lager en nydelig bread pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for hele familien, med tips for variasjon og smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 5 egg
  • 2. 1 kopp brunt sukker, pluss mer til dryssing
  • 3. 2 spiseskjeer malt kanel
  • 4. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 5. 1 spiseskje revet muskatnøtt
  • 6. 4 kopper kremfløte
  • 7. 1 kopp melk
  • 8. 8 kopper brød i 1-tommers terninger
  • 9. 1 kopp tørkede tranebær
  • 10. 1 kopp valnøtter eller pekannøtter
  • 11. Smør, til smøring

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor blandingsbolle, kombiner eggene, sukkeret, kanelen, vaniljen og muskatnøtten, og visp for å blande. Visp inn den tunge fløten og melken.
  2. 22. I en annen middels stor blandingsbolle, kombiner den skårne brødet, tranebærene og valnøttene. Hell eggeblandingen over brødblandingen, og bland alt godt sammen. Strø brødet med brunt sukker på toppen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en muffinsform med smør.
  4. 44. Fordel den gjennombløtte brødmassen jevnt i muffinsformene, og plasser deretter formen på et stekebrett. Stek til midten føles fast når du trykker på det, ca. 30 til 35 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter, før servering.