
Ristet blomkålsmelt
oppskrift på ovnsbakt blomkålsmelt, en deilig og sunn rett som er perfekt for en rask middag eller lunsj. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. For blomkålen: Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. I en liten bolle, visp sammen olje, sennep, paprika og litt salt og pepper. Pensle blomkålstykkene med krydret olje. Legg dem flatt på et stekebrett og stek i 10 minutter. Vend forsiktig blomkålen og sett den tilbake i ovnen. Stek til den er gyllen, ytterligere 10 til 12 minutter.
- 33. For sennepen: I mellomtiden, bland sammen i en liten bolle den gule sennepen, honning og grovkornet sennep. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
- 44. For byggingen av smørbrødet: Smør en stekepanne eller takke og varm opp på middels lav varme. Mellom to stykker lavash, smør et lag med honningsennep, legg på revet smørkase, en porsjon blomkål, pærer og til slutt mer revet ost. Legg smørbrødet på takken, dekk med en metallbolle. Stek til det er gyllent og sprøtt på utsiden og seigt i midten, 4 til 5 minutter på hver side.
- 55. For salaten: Bland vannkress, dill og reddiker sammen, og vend inn sitronsaft og litt olivenolje. Krydre med salt og pepper, og server ved siden av blomkålsmelten.