Asiatisk rekesalat

Asiatisk rekesalat

Lær å lage en frisk og smakfull asian shrimp salad. Perfekt som forrett eller lett lunsj. En rask og enkel oppskrift for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp løst pakket mynteblader
  • 2. 1 liten løk, grovhakket
  • 3. 1 ss finhakket ingefærrot
  • 4. 12 svarte pepperkorn, grovt knust
  • 5. 1 ts malt spisskummen
  • 6. 1 ts tamarindpasta
  • 7. 1/2 ts sukker
  • 8. 1/3 kopp vann
  • 9. Salt, etter smak
  • 10. 2 pund store reker, skrellet og renset for tarm
  • 11. 4 kopper strimlet isbergsalat
  • 12. 3 kopper revne gulrøtter
  • 13. 2 kopper hakket selleri
  • 14. 2 kopper strimlet rødkål
  • 15. 5 vårløk, finhakket
  • 16. 1 kopp løst pakket korianderblader, finhakket (etter måling)
  • 17. 3 ss fersk lime- eller sitronsaft
  • 18. 2 ss asiatisk sesamolje
  • 19. 2 ss soyasaus
  • 20. 1 ss risvinseddik
  • 21. 3 dråper asiatisk sterk chiliolje, eller etter smak
  • 22. Salt, etter smak
  • 23. Vegetabilsk oljespray
  • 24. 3 ss ristet sesamfrø, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pastaen: I en blender kombiner de første ni ingrediensene og kjør til det er jevnt most. I en bolle blander du rekene med pastaen og lar det marinere mens du forbereder grønnsakene.
  2. 2Lag salaten: I en stor bolle blander du de seks grønnsakene til salaten.
  3. 3Lag dressingen: I en bolle visper du sammen de seks ingrediensene til dressingen.
  4. 4Spray en stor stekepanne med litt vegetabilsk olje og varm opp over middels høy varme til den er varm.
  5. 5Tilsett rekene og kok dem, snu dem underveis, i 3 til 4 minutter, eller til de er akkurat kokt.
  6. 6Hell rekene over i salatbollen, drypp med dressing etter smak, og vend forsiktig.
  7. 7Fordel salaten på serveringsfatene og dryss over sesamfrø.