Karamelliserte sjalottløk

Karamelliserte sjalottløk

Lær hvordan du lager deilige karamelliserte sjalottløk med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som smakfull topping.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 spiseskjeer (3/4 pinne) usaltet smør
  • 2. 900 gram ferske sjalottløk, skrelte, med røttene intakte
  • 3. 3 spiseskjeer sukker
  • 4. 3 spiseskjeer god rødvinseddik
  • 5. 1/2 teskje kosher-salt
  • 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 8. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Smelt smøret i en 30 cm ovnsikker stekepanne, tilsett sjalottløk og sukker, og vend det godt sammen. Kok over middels varme i 10 minutter, vend av og til, til sjalottløken begynner å bli brun. Tilsett eddik, salt og pepper, og vend godt.
  3. 33. Sett stekepannen i ovnen og stek i 15 til 30 minutter, avhengig av størrelsen på sjalottløken, til den er mør. Krydre etter smak, dryss over persille, og server varm.