
Reker og squashrisotto
oppskrift på kremet risotto med reker og squash, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av ferske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett squash og kok i omtrent 15 minutter. (Jeg koker ikke squashen sammen med risottoen, da den vil bli for myk; ved å steke den på høyere varme kan jeg oppnå en annen tekstur, og jeg liker den mye bedre når den tilsettes risen.) Fjern squashen fra pannen og legg den på en tallerken, og sett til side. Varm opp 1 spiseskje olivenolje og 1 spiseskje smør i en annen stor stekepanne på middels høy varme til smøret er smeltet og skummer. Tilsett sjalottløk og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett risen og kok, mens du rører, for å riste den. Rør inn 1 kopp vin, og skru ned varmen til middels lav, slik at det småkoker, og la alkoholen fordampe i ca. 3 minutter. Rør kontinuerlig i risen; ikke la deg distrahere, slik at den ikke blir tørr. Når væsken er absorbert, begynn å tilsette grønnsaksbuljong, en øse av gangen.
- 2
- 32. I mellomtiden, mens risottoen koker og mens du rører, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og 1 spiseskje smør i en middels stor stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsett reker og krydre med salt og pepper. Tilsett omtrent tre fjerdedeler av persillen og den resterende 1/4 koppen vin. Kok på middels varme i ca. 3 minutter, og når rekene blir lyse rosa, fjern fra varmen og sett til side. Kast ikke saften fra rekene.
- 43. Når risottoen har kokt i 20 til 25 minutter, og mens grønnsaksbuljongen nesten er oppbrukt, smak på risen og kjenn på konsistensen. Hvis den trenger mer tid på komfyren, kan du helle i litt varmt vann for å holde den gående i noen minutter til. Rør inn et par spiseskjeer ost, hvis du bruker det.