Chicoriesalat med valnøtter og parmesan

Chicoriesalat med valnøtter og parmesan

Lær hvordan du lager en frisk chicory salat med valnøtter og parmesan. Perfekt for en lett forrett eller lunsj i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp grovhakkede valnøtter
  • 2. 1 spiseskje sherryeddik
  • 3. 3 spiseskjeer valnøttolje
  • 4. 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 1/2 pund cikori, eller annen bladgrønn
  • 7. 1/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist nøttene i en tørr stekepanne over middels høy varme til de er aromatiske, ca. 2 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  2. 22. I en liten bolle, visp sammen eddik, olje, sennep, salt og pepper etter smak.
  3. 33. I en stor bolle, vend endivien med dressingen. Fordel på serveringsfat og topp med valnøtter og shavings av parmesan.