Kylling- og cheddar-soufflé

Kylling- og cheddar-soufflé

Lær hvordan du lager en deilig kylling og cheddar souffle med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Usaltet smør til å smøre souffléformen, pluss 1/2 stykke (4 spiseskjeer) smør, romtemperert
  • 2. 1/4 kopp hvetemel (all-purpose mel)
  • 3. 1 1/2 kopper helmelk, romtemperert
  • 4. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 1 1/2 kopper revet mild cheddarost
  • 7. 1/2 kopp revet parmesanost
  • 8. 2 kopper godt pressede babyspinatblader
  • 9. 1 butikkjøpt, rotisserie-kylling, kun brystkjøttet, skinnet og skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 2 kopper)
  • 10. 6 eggeplommer, romtemperert, lett pisket
  • 11. 2 skiver landbrød (country-style white bread), ca. 1/2 tomme tykke, uten skorpe, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 12. 6 eggehviter, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 2-liters (8 kopper) souffleform
  2. 22. Plasser et ovnrack i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør bunnen og sidene av en 2-liters souffleform. Sett til side.
  3. 33. I en middels stor kjele, varm opp en halv spiseskje smør over middels-lav varme. Tilsett melet og kok, mens du rører konstant, i 2 minutter. Rør sakte inn melken til blandingen er glatt og kremet. La blandingen småkoke og kok, mens du rører konstant, til den dekker baksiden av en skje, ca. 8 til 10 minutter. Rør inn muskatnøtt og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av varmen og tilsett ostene, spinaten, kyllingen, eggeplommene og brødterningene. Rør til alt er godt blandet (blandingen vil være tykk).
  4. 44. I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk eggehvitene på høy hastighet til de danner stive topper, ca. 2 minutter. Rør inn en fjerdedel av eggehvitene i kyllingblandingen. Bruk en slikkepott og vend inn resten av eggehvitene forsiktig. Hell røren i den forberedte formen og stek til soufflen er oppblåst og toppen er fast og gyllen, ca. 55 til 60 minutter. Ta ut av ovnen og server umiddelbart.