Sitron- og urterostet kylling med småpoteter

Sitron- og urterostet kylling med småpoteter

Oppdag oppskriften på saftig sitron- og urterostet kylling servert med myke babypoteter. Perfekt for en smakfull og enkel middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (ca. 2 til 2,3 kg) frittgående kylling
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 1 sitron, delt i to
  • 4. 1 hvitløkshode, delt i to
  • 5. 1/4 bunt fersk rosmarin, timian og persille
  • 6. 1/4 kopp olivenolje
  • 7. 1 1/2 pund røde småpoteter

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Skyll kyllingen med kaldt vann, innvendig og utvendig, og tørk den deretter med kjøkkenpapir.
  4. 4Krydre hulrommet med salt og pepper, og stikk deretter inn sitron, hvitløk og urter.
  5. 5Plasser kyllingen, med brystet opp, i en stekepanne.
  6. 6Bind bena på kyllingen sammen med kjøkkenhyssing for å hjelpe den å beholde formen.
  7. 7Legg potetene rundt kyllingen.
  8. 8Krydre hele retten med en god mengde salt og pepper, og drypp over olivenolje.
  9. 9Stek kyllingen og potetene i 1 til 1 ½ time.
  10. 10Ikke glem å pensle kyllingen med stekefettet og snu pannen omtrent hver 20. minutt for å sikre en gyllen, sprø skorpe.
  11. 11Kyllingen er ferdig når et steketermometer viser 75 grader Celsius når det settes inn i den tykkeste delen av låret (bena skal også kunne bevege seg lett i leddene).
  12. 12Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile på et fat i 10 minutter, slik at saftene setter seg igjen i kjøttet før du skjærer den opp.
  13. 13Server med de stekte potetene ved siden av.