Hello Fresh Mobile Banner
Mors sushi-ris

Mors sushi-ris

Lær hvordan du lager den perfekte sushi risen med mom's oppskrift. En enkel og smakfull oppskrift for sushi-entusiaster. Passer for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 kopper japansk sushi-ris
  • 2. 1 (4 tommer) stykke konbu, tørket tang (valgfritt)
  • 3. 3 kopper vann
  • 4. 1/4 kopp riseddik
  • 5. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 6. 1 1/4 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg risen i en stor, dyp bolle. Fyll med kaldt vann og gni risen sammen med hendene til vannet blir melkehvitt. Hell av det uklar vannet, vær forsiktig så du ikke heller ut risen. Gjenta 3 eller 4 ganger til du kan se risen gjennom 3 tommers vann.
  2. 2Sil risen i en fin sil, og legg den deretter i en kjele sammen med konbu og vann. La det stå i 30 minutter. Rør sammen riseddik, sukker og salt i en liten bolle til det er oppløst, og sett til side.
  3. 3Dekk til, og kok opp risen på høy varme. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i 5 minutter.
  4. 4Skrap risen over i en bolle; fjern og kast konbuen. Rør inn eddikblandingen til den er godt innarbeidet og ingen risklumper gjenstår. La den avkjøle til romtemperatur. For en mer skinnende overflate, bruk en elektrisk vifte for å kjøle risen raskt.