Svinegryte i grønn salsa (Guisado de Puerco con Tomatillos)
oppskrift på saftig svinestuing med frisk grønn salsa av tomatillos. enkel og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1 teskje salt
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 (1,4 kg) benfri svinebog, trimmet for overflødig fett og skåret i 2,5 cm terninger
- 2 spiseskjeer olivenolje, eller mer etter behov
- 1 stor løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kopper hakkede ferske tomatillos
- 1 (200 g) boks med hakkede grønne chili, drenert
- 2 friske jalapeño, uten frø og hakket
- 2 teskjeer tørket marjann
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 1 kopp vann
- En klype salt, eller etter smak (valgfritt)
- 2 spiseskjeer rømme, delt
- 6 kvister koriander
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen melet, 1 teskje salt, pepper og spisskummen i en stor bolle. Legg de terningede svinekjøttbitene i blandingen, og rør godt slik at kjøttet blir dekket av krydderne.
- 2Varm opp olivenoljen i en stor, tykkbunnet panne eller en nederlandsk ovn over middels høy varme til oljen glitrer. Arbeid i porsjoner om nødvendig, og legg kjøttet i den varme pannen i ett lag. Stek svinekjøttet til det er brunt på alle sider, omtrent 15 minutter. Ta kjøttet ut av pannen og legg det i en bolle, dekk til for å holde det varmt.
- 3Kok og rør løken i den varme pannen over middels varme, og tilsett mer olivenolje om nødvendig, til løken er gjennomsiktig og begynner å bli brun, ca. 7 minutter. Returner kjøttet til pannen og rør inn hvitløk, tomatillos, chili, marjoraan, hakket koriander og vann. Sjekk krydderet og tilsett en klype salt etter smak, om nødvendig. Dekk til og la det småkoke på lav varme, og rør av og til, til kjøttet er mørt, omtrent 1 time. Skum av overflødig fett fra gryten før servering i boller, pyntet med en klatt rømme og en korianderkvist på hver bolle.