Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotetmuffins

Søtpotetmuffins

Lær hvordan du lager deilige søtpotetmuffins med en enkel oppskrift. Perfekt til frokost, lunsj eller som et sunt mellommåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/8 kopper pakket brunt sukker
  • 1/2 kopp rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1/2 teskje salt
  • 4 kopper skrelte, revne søtpoteter
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1 kopp valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør muffinsformer som rommer 12 muffins.
  2. 2Visp sammen brunt sukker, olje, vanilje og egg i en liten bolle.
  3. 3Bland sammen mel, bakepulver, krydder, salt og revne søtpoteter i en stor bolle. Lag en fordypning i midten, og hell i eggeblandingen. Rør eggeblandingen inn, og arbeid den gradvis inn i melet. Rør inn rosiner og valnøtter.
  4. 4Fordel røren i formene. Jeg liker å fylle hver form helt opp til kanten for å lage en stor topp. Stek muffinsene i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. Ta muffinsene ut av ovnen, og bruk en skarp kniv til forsiktig å løsne rundt hver muffin. Vend deretter formen opp ned, og bank lett på kanten mot arbeidsflaten for å løsne muffinsene. Server muffinsene med en gang.