
Gammeldags brun saus
Lær hvordan du lager en klassisk gammel brun saus, perfekt til kjøttretter og middager. En enkel oppskrift med gode smakstips for en perfekt saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer stekesjy fra pannen
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp melk
- 1 kopp vann
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Umiddelbart etter at kjøttet er tatt ut av stekepannen eller en annen panne, hell av stekesjyen, og spar 2 spiseskjeer. Strø melet over stekesjyen; kok opp og rør om over middels varme til det blir brunt. Rør gradvis inn melken, bruk en gaffel til å vispe og skrape opp alle de kjøttfulle bitene fra pannen, og tilsett deretter vannet gradvis under omrøring. Øk varmen til middels høy, og kok opp, mens du rører konstant, til gravien tykner, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.