Kraftig potetsuppe med dill
Lær hvordan du lager en deilig chunky potetsuppe med dill. En varm og mettende rett perfekt for kalde dager. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 gulrøtter, skåret i 1/2-tommers biter
- 2. 2 selleristenger, skåret i 1/2-tommers biter
- 3. 1 stor løk, grovhakket
- 4. 680 gram russet (bakte) poteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 5. 1/2 stang usaltet smør
- 6. 4 kopper vann
- 7. 1 kopp hel melk
- 8. 2 spiseskjeer hakket dill
Fremgangsmåte
- 11. Kok grønnsakene i smør i en tung gryte på 5–6 liter, dekket, over middels høy varme, og rør av og til, til de begynner å bli brune og setter seg fast i bunnen av gryten, ca. 15 minutter. Tilsett vann, 1 ½ teskje salt og ¼ teskje pepper, og la det småkoke, dekket, til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Overfør 3 kopper av suppen til en blender sammen med melk, og kjør til den er jevn (vær forsiktig når du blender varme væsker). Hell tilbake suppen i gryten, og rør inn dill, salt og pepper etter smak.




