Hello Fresh Mobile Banner
Sauterte poteter Provençale

Sauterte poteter Provençale

Lær hvordan du lager deilige sauteed poteter provençale med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 2 teskjeer revet sitronskall
  • 4. 1/2 kopp olivenolje
  • 5. 1,4 kg store kokepoteter (omtrent 6), skrelt, skåret i 1/4 tommers skiver og tørket
  • 6. 1/3 kopp finhakket fersk persille, helst flatbladet

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten kjele kombinerer du eddik, hvitløk, sitrusskall og salt og pepper etter smak, lar blandingen koke opp, og lar den småkoke i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og visp inn 1/4 kopp av oljen. I hver av to store stekepanner varmer du opp 2 spiseskjeer av den resterende oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker potetene i ett lag i porsjoner over moderat varme, snur dem underveis, i 10 til 15 minutter, eller til de er gyldne på utsiden og møre inni. Overfør potetene til et serveringsfat, hell hvitløkblandingen over, og vend dem inn med persille.