Sauterte poteter Provençale
Lær hvordan du lager deilige sauteed poteter provençale med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 2. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 2 teskjeer revet sitronskall
- 4. 1/2 kopp olivenolje
- 5. 1,4 kg store kokepoteter (omtrent 6), skrelt, skåret i 1/4 tommers skiver og tørket
- 6. 1/3 kopp finhakket fersk persille, helst flatbladet
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele kombinerer du eddik, hvitløk, sitrusskall og salt og pepper etter smak, lar blandingen koke opp, og lar den småkoke i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og visp inn 1/4 kopp av oljen. I hver av to store stekepanner varmer du opp 2 spiseskjeer av den resterende oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker potetene i ett lag i porsjoner over moderat varme, snur dem underveis, i 10 til 15 minutter, eller til de er gyldne på utsiden og møre inni. Overfør potetene til et serveringsfat, hell hvitløkblandingen over, og vend dem inn med persille.