
Ramos Gin Fizz
lær hvordan du lager den klassiske ramos gin fizz, en forfriskende cocktail med sitrus, eggehvite og soda. perfekt for sommerfesten eller helgefeiringen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (2 unser) gin
- 2. 1 dråpe (3 til 4 dråper) appelsinblomstvann*
- 3. 1 eggehvite stor
- 4. 1 spiseskje (1/2 unser) halvt og helt
- 5. 1 spiseskje (1/2 unser) fersk sitronsaft
- 6. 1 spiseskje (1/2 unser) fersk limesaft
- 7. 1 spiseskje (1/2 unser) enkel sirup
- 8. 1 kopp isbiter
- 9. 2 spiseskjeer (1 unser) seltz
Fremgangsmåte
- 11. *Også kalt appelsinblomstvann; tilgjengelig på vinmonopol og i spesialmatseksjonen i noen supermarkeder. I en stor cocktailshaker, kombiner gin, appelsinblomstvann, eggehvite, halvt og halvt, sitronsaft, limesaft og enkel sirup. Rist kraftig i 25 sekunder. Tilsett is og rist i ytterligere 30 sekunder. Sil blandingen over i et 8-unse glass. Hell sakte soda vann ned langs innsiden av shakeren for å løsne den gjenværende skummet. Forsiktig før soda vann/skum blandingen over i drinken og server.
- 22. *Også kalt appelsinblomstvann; tilgjengelig på vinmonopol og i spesialmatseksjonen i noen supermarkeder.
- 33. I en stor cocktailshaker, kombiner gin, appelsinblomstvann, eggehvite, halvt og halvt, sitronsaft, limesaft og enkel sirup. Rist kraftig i 25 sekunder. Tilsett is og rist i ytterligere 30 sekunder.
- 44. Sil blandingen over i et 8-unse glass. Hell sakte soda vann ned langs innsiden av shakeren for å løsne den gjenværende skummet. Forsiktig før soda vann/skum blandingen over i drinken og server.