Gazpacho med grønne bønner
Oppdag hvordan du lager en forfriskende gazpacho med grønne bønner. En lett og sommerlig forrett som passer perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund grønne bønner, trimmed
- 1 pund middels store tomater (ca. 3 stk.)
- 1/2 italiensk grønn stekepaprika (Cubanelle)
- 1 liten hvitløksfedd, skrelt
- 2 teskjeer rødvinseddik eller sherryeddik
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Kok grønne bønner i en stor kjele med godt saltet, kokende vann, uten lokk, til de akkurat er møre, ca. 5 til 7 minutter. Sil av vannet, og avkjøl i en isvannbad. Fordel på tørkepapir for å tørke. Varm en tørr, tung, middels stor stekepanne (ikke non-stick) over middels varme til den er varm, og kok deretter hele tomater, grønn paprika og hvitløk, og vend med tang, til alle er blitt svarte i flekker, ca. 10 minutter. Hakk tomater, grønn paprika og hvitløk grovt. Sett til side 1/2 kopp hakket tomat, og purér de resterende tomatene, grønn paprika og hvitløk i en blender med eddik, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper til det er glatt. Mens motoren går, hell i olje i en tynn stråle. Overfør gazpachoen til en bolle og avkjøl raskt i isvann til den er kald. Vend grønne bønner med gazpacho og server med det reserverte hakkede tomatet strødd over.