Hello Fresh Mobile Banner
Gazpacho med grønne bønner

Gazpacho med grønne bønner

Oppdag hvordan du lager en forfriskende gazpacho med grønne bønner. En lett og sommerlig forrett som passer perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund grønne bønner, trimmed
  • 1 pund middels store tomater (ca. 3 stk.)
  • 1/2 italiensk grønn stekepaprika (Cubanelle)
  • 1 liten hvitløksfedd, skrelt
  • 2 teskjeer rødvinseddik eller sherryeddik
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kok grønne bønner i en stor kjele med godt saltet, kokende vann, uten lokk, til de akkurat er møre, ca. 5 til 7 minutter. Sil av vannet, og avkjøl i en isvannbad. Fordel på tørkepapir for å tørke. Varm en tørr, tung, middels stor stekepanne (ikke non-stick) over middels varme til den er varm, og kok deretter hele tomater, grønn paprika og hvitløk, og vend med tang, til alle er blitt svarte i flekker, ca. 10 minutter. Hakk tomater, grønn paprika og hvitløk grovt. Sett til side 1/2 kopp hakket tomat, og purér de resterende tomatene, grønn paprika og hvitløk i en blender med eddik, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper til det er glatt. Mens motoren går, hell i olje i en tynn stråle. Overfør gazpachoen til en bolle og avkjøl raskt i isvann til den er kald. Vend grønne bønner med gazpacho og server med det reserverte hakkede tomatet strødd over.