
CIO-filipinsk
Lær hvordan du lager en autentisk cio-filipino, en tradisjonell filippinsk rett. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Ekstra jomfru olivenolje
- 1 løk, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 fennikkelefse, tynne skiver, frøene satt til side som garnityr, stilken kastes
- 5 kopper kamskjelljuice
- Én 28-unse boks med tomatpuré
- 1 ½ kopper hvitvin
- 1 ss salt
- 1 ss nykvernet svart pepper
- 1 ts ansjospasta
- ¾ ts knuste rød pepperflak
- 1 laurbærblad
- 1 stjerneanis
- En klype safrantråder
- Åtte 4-unse stykker torsk
- Salt og nykvernet svart pepper
- ¼ ts paprika
- 8 tynne skiver prosciutto
- Ekstra jomfru olivenolje
- 450 gram Manila-kamskjell, vasket
- 2 Roma-tomater, hakket, til garnityr
- 3 ss hakket fersk persille, til garnityr
Fremgangsmåte
- 1For kraften: Varm opp en stor kjele på middels varme og tilsett en generøs skje olivenolje. Tilsett løk og kok til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, selleri, fennikelfrø, muslingjuice, tomatpuré, vin, salt, pepper, ansjospasta, rød pepperflak, laurbærblad, stjerneanis og safran. Kok opp blandingen, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 30 minutter.
- 2For torsk: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Krydre torsken med salt, pepper og paprika, og pakk hver fiskebit inn i en skive prosciutto.
- 3Varm opp en stor, ovnsfast stekepanne på middels høy varme og tilsett en skje olivenolje. Brun torsken på begge sider til prosciuttoet er sprøtt. Overfør pannen til ovnen og stek torsken til den er gjennomstekt, ca. 10–12 minutter. (Hvis torsken ikke får plass i pannen i én omgang, stek i to omganger og legg den på et stekebrett for å fullføre i ovnen.)
- 4Tilsett muslingene i tomatsuppen og kok til muslingene åpner seg, ca. 5 minutter. Kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg. Fjern laurbærbladet og stjerneanisen.
- 5Legg en torskebit i en dyp serveringsskål, og øs litt av kraften rundt. Pynt med noen muslinger, hakkede tomater, fennikelfrø og hakket persille. Gjenta med resten av torsken og kraften. Server varm.
- 6Denne oppskriften er laget av en deltaker under en kokkekonkurranse. Food Network Kitchen har ikke testet den for hjemmebruk, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatene.