Hello Fresh Mobile Banner
Korteversjon Kylling Shawarma

Korteversjon Kylling Shawarma

Lær hvordan du lager en rask og smakfull chicken shawarma med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag på kort tid!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 teskje gresskarpietrekspice
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 570 gram benfri, skinnfri kyllinglår, trimmet for overflødig fett, skåret i 1/8-tommers skiver på tvers av fibrene
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 teskje karri pulver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 stykker pocket pita, hver delt i 2 tynne runder
  • 1/2 kopp majones
  • 1/2 kopp ferdiglaget hummus
  • 2 hele sylteagurker, hver kuttet på langs i 6 spyd
  • 1 plommetomat, hakket
  • 1 1/2 kopper revet romaine- eller isbergsalat
  • Hot saus (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Vend kyllingen med sitronjuicen, karri, gresskarpietspice, 1 spiseskje olivenolje, 1 raspet hvitløksfedd, 1 1/4 teskjeer salt og 1/4 teskje svart pepper.
  2. 2Varm opp en stor non-stick panne på middels varme. Varm pitaene på pannen på den ene siden bare, i omtrent 10 til 15 sekunder. Pakk de stablede pitaene inn i aluminiumsfolie for å holde dem varme. Tørk av pannen.
  3. 3Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i pannen og øk varmen til medium-høy. Når oljen nesten begynner å ryke, legg i kyllingen og fordel den i et tynt lag i pannen. Skru opp varmen så høyt som den kan gå. Ikke rør i kyllingen; la den få en fin gyllenbrun farge på den ene siden, ca. 4 minutter. Rør raskt i kyllingen og la den koke i ytterligere 2 minutter for å utvikle mer farge. Overfør til en bolle. Smak til med krydder og tilsett mer salt om nødvendig.
  4. 4Bland sammen majones, hummus og det resterende raspet hvitløksfedd i en liten bolle.
  5. 5Monter wrapsene: Ha 6 ark aluminiumsfolie eller bakepapir klare. På en pita, smør omtrent 2 spiseskjeer hvitløk-majones-hummus-saus langs midten, og topp med en knapp halv kopp kylling, en sylteagurk, hakket tomat, revet salat og eventuelt hot sauce. Rull pitaen tett rundt fyllet. Pakk den inn i folie for å holde rullen sammen. Gjenta med de resterende pitaene.