
Korteversjon Kylling Shawarma
Lær hvordan du lager en rask og smakfull chicken shawarma med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 teskje gresskarpietrekspice
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finrevet
- 570 gram benfri, skinnfri kyllinglår, trimmet for overflødig fett, skåret i 1/8-tommers skiver på tvers av fibrene
- Saften av 1/2 sitron
- 1 teskje karri pulver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 stykker pocket pita, hver delt i 2 tynne runder
- 1/2 kopp majones
- 1/2 kopp ferdiglaget hummus
- 2 hele sylteagurker, hver kuttet på langs i 6 spyd
- 1 plommetomat, hakket
- 1 1/2 kopper revet romaine- eller isbergsalat
- Hot saus (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Vend kyllingen med sitronjuicen, karri, gresskarpietspice, 1 spiseskje olivenolje, 1 raspet hvitløksfedd, 1 1/4 teskjeer salt og 1/4 teskje svart pepper.
- 2Varm opp en stor non-stick panne på middels varme. Varm pitaene på pannen på den ene siden bare, i omtrent 10 til 15 sekunder. Pakk de stablede pitaene inn i aluminiumsfolie for å holde dem varme. Tørk av pannen.
- 3Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje i pannen og øk varmen til medium-høy. Når oljen nesten begynner å ryke, legg i kyllingen og fordel den i et tynt lag i pannen. Skru opp varmen så høyt som den kan gå. Ikke rør i kyllingen; la den få en fin gyllenbrun farge på den ene siden, ca. 4 minutter. Rør raskt i kyllingen og la den koke i ytterligere 2 minutter for å utvikle mer farge. Overfør til en bolle. Smak til med krydder og tilsett mer salt om nødvendig.
- 4Bland sammen majones, hummus og det resterende raspet hvitløksfedd i en liten bolle.
- 5Monter wrapsene: Ha 6 ark aluminiumsfolie eller bakepapir klare. På en pita, smør omtrent 2 spiseskjeer hvitløk-majones-hummus-saus langs midten, og topp med en knapp halv kopp kylling, en sylteagurk, hakket tomat, revet salat og eventuelt hot sauce. Rull pitaen tett rundt fyllet. Pakk den inn i folie for å holde rullen sammen. Gjenta med de resterende pitaene.