
Isbergsalat med varm bacon-dressing
Lær hvordan du lager en frisk iceberg wedge salat med en deilig varm bacon dressing. Perfekt for forretter eller lettere måltider, med enkle steg og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hodesalat av isbergsalat
- 4 skiver bacon
- 2 teskjeer brunt sukker
- 1/4 kopp rødvinseddik
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 hardkokt egg, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Fjern kjernen fra salatbladene og del dem i fire kvarter. Anrett på serveringsfat og sett til side.
- 2I en liten stekepanne, stek bacon til det er sprøtt. Ta det ut av pannen og legg det på en tallerken dekket med papirhåndkle eller papirservietter. Når det er avkjølt, hakk det i små biter og legg det i en liten bolle.
- 3I pannen, over lav varme, tilsett brunt sukker, eddik og salt og pepper etter smak. Visp sammen til alt er godt blandet og sukkeret er helt oppløst. Rør inn egget og baconet, og smak til med salt og pepper.
- 4Hell blandingen over isbergsalatbåtene og server umiddelbart.





