Hello Fresh Mobile Banner
Pappardelle med kalv- og svineragu

Pappardelle med kalv- og svineragu

Lær hvordan du lager pappardelle med rik og smakfull kalv- og svinragù. Perfekt for en deilig middag som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 115 g pancetta, i terninger
  • 1 ss usaltet smør
  • 340 g shiitakesopp, fjernet og kastet trestammer, skivede hatter
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 liten gulrot, hakket
  • 1 selleristang, hakket
  • 1 ss ferske timianblader
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 stor tomat, hakket
  • 225 g karbonadedeig av kalv
  • 225 g karbonadedeig av svin
  • 2 ss tomatpuré
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1 boks (800 g) hele San Marzano-tomater
  • 450 g tørket pappardelle
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3 ss tynne basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, varm opp oljen over middels høy varme. Tilsett pancetta og kok, mens du rører, til den er lett brunet, ca. 2 minutter. Senk varmen til middels og tilsett smør. Rør inn sopp, løk, gulrøtter, selleri, timian, salt og pepper etter smak. Kok, mens du rører av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Tilsett hakkede tomater og kok til de er myke, ca. 5 minutter til.
  2. 2Øk varmen til middels høy og tilsett kalv- og svinekjøtt. Kok, mens du bryter opp kjøttet med en skje, til det ikke lenger er rosa. Tilsett tomatpuré og kok, mens du rører, i 2–3 minutter. Hell i vinen og kok til vinen er redusert til halvparten. Tilsett hermetiske tomater, senk varmen til middels, og la det småkoke uten lokk i 40 minutter; rør av og til og juster varmen om nødvendig slik at sausen småkoker forsiktig.
  3. 3Når retten er klar til servering, kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet. I mellomtiden, rør inn fløten i sausen, senk varmen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland pastaen godt inn i sausen. Server med basilikum som garnityr.