Fransk løksuppefondue

Fransk løksuppefondue

oppskrift på french onion soup fondue, perfekt for en smakfull forrett eller kveldsmat. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 ss druekjerneolje
  • 1 løk, kuttet i tynne juliennebiter
  • 1 fedd hvitløk, skivet tynt eller finhakket
  • 85 gram brunt øl
  • 115 ml storfekraft
  • 1 ts ferske timianblader
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss usaltet smør
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 28 gram skarp Cheddar, skivet eller revet
  • 28 gram sveitserost, skivet eller revet
  • Fire baguetteskiver på 2,5 cm, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en panne på middels-lav varme, og stek rapsoljen. Tilsett løk og hvitløk, og karamelliser til de er gyldne, ca. 10 minutter. Deglaser med ølet og la det koke inn i 3 til 4 minutter. Tilsett storfekraft, timian og laurbærblad, og kok opp. La det småkoke i ytterligere 10 minutter. Rør inn smøret og la det sakte smelte inn i buljongen slik at den tykner lett, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Forvarm grillen.
  3. 3Fyll en liten ovnsikker skål med løkblandingen, og dekk med cheddar og sveitserost. Smelt osten under grillen til den er gyllen, i 1 til 2 minutter (eller med en kjøkkensvovel). Server med ristet baguette.