
Fransk løksuppefondue
oppskrift på french onion soup fondue, perfekt for en smakfull forrett eller kveldsmat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 ss druekjerneolje
- 1 løk, kuttet i tynne juliennebiter
- 1 fedd hvitløk, skivet tynt eller finhakket
- 85 gram brunt øl
- 115 ml storfekraft
- 1 ts ferske timianblader
- 1 laurbærblad
- 1 ss usaltet smør
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 28 gram skarp Cheddar, skivet eller revet
- 28 gram sveitserost, skivet eller revet
- Fire baguetteskiver på 2,5 cm, ristet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en panne på middels-lav varme, og stek rapsoljen. Tilsett løk og hvitløk, og karamelliser til de er gyldne, ca. 10 minutter. Deglaser med ølet og la det koke inn i 3 til 4 minutter. Tilsett storfekraft, timian og laurbærblad, og kok opp. La det småkoke i ytterligere 10 minutter. Rør inn smøret og la det sakte smelte inn i buljongen slik at den tykner lett, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 2Forvarm grillen.
- 3Fyll en liten ovnsikker skål med løkblandingen, og dekk med cheddar og sveitserost. Smelt osten under grillen til den er gyllen, i 1 til 2 minutter (eller med en kjøkkensvovel). Server med ristet baguette.





