
Røstet hvitløkmos med poteter
Lær å lage kremet hvitløkspotetmos med ovnsbakt hvitløk. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en deilig vegetarrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Legg hvitløksfeddene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, dekk til, og stek i 45 minutter, eller til de er gyldne.
- 33. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett potetene, og kok til de er møre, men faste. Sil av vannet, og overfør potetene til en stor blandebolle.
- 44. Legg den røstede hvitløken, melk, Parmesanost og smør i bollen med potetene. Krydre med salt og pepper. Mos til ønsket konsistens med en elektrisk mikser.