Røstet hvitløkmos med poteter

Røstet hvitløkmos med poteter

Lær å lage kremet hvitløkspotetmos med ovnsbakt hvitløk. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en deilig vegetarrett. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 fedd hvitløk, skrelt
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 7 bakepoteter, skrellet og i terninger
  • 4. 1/2 kopp melk
  • 5. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 6. 2 spiseskjeer smør
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/4 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. Legg hvitløksfeddene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, dekk til, og stek i 45 minutter, eller til de er gyldne.
  3. 33. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett potetene, og kok til de er møre, men faste. Sil av vannet, og overfør potetene til en stor blandebolle.
  4. 44. Legg den røstede hvitløken, melk, Parmesanost og smør i bollen med potetene. Krydre med salt og pepper. Mos til ønsket konsistens med en elektrisk mikser.