Hello Fresh Mobile Banner
Lasagne med squash og ostesaus

Lasagne med squash og ostesaus

Prøv vår smakfulle lasagna med squash og ostesaus. En enkel og deilig oppskrift som passer hele familien, perfekt for en mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 4 kopper melk
  • 280 gram brebisost eller geitost
  • 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille, pluss til pynt
  • Salt og pepper
  • 9 lasagneplater, kokte
  • 2 kopper revet gul squash
  • 3 kopper revet zucchini
  • 2 kopper revet mozzarella med lavt fettinnhold

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og pepperflak; kok i ett minutt til. Rør inn melet; kok i 2 til 3 minutter. Tilsett melken og kok under omrøring til blandingen blir tykk. Tilsett osten og rør til den er helt smeltet. Tilsett muskatnøtt og persille, og smak til med salt og pepper.
  3. 3Hell litt av sausen i en ildfast form på 23x33 cm. Legg et lag med tre lasagneplater i bunnen. Hell over mer saus og fordel jevnt. Bland gule squash og zucchini i en bolle; legg et lag med 2 kopper av den blandede squashen over lasagnen. Legg ytterligere tre lasagneplater, deretter mer saus og 2 kopper squash. Gjenta med et siste lag med lasagneplater, litt mer saus og resten av squashen (ca. 1 kopp). Strø over mozzarellaosten.
  4. 4Stek i ovnen til det er gyllent og boblende, ca. 40 minutter.