Hello Fresh Mobile Banner
Earl Grey-te Madeleine-kaker med honning

Earl Grey-te Madeleine-kaker med honning

Lær hvordan du lager smakfulle earl grey tea madeleines med honning. En enkel oppskrift perfekt for te-elskere og kakedrøsere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt til formene, romtemperert
  • 2 spiseskjeer løst te eller te fra 2 teposer (helst Earl Grey)
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • En klype salt
  • 2 store egg
  • 1/3 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje (pakket) finrevet sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Sil småsikt med 2 lag fuktet osteklede og sett silen over en liten bolle. Smelt 5 spiseskjeer smør i en kjele på lav varme. Bland i te. La det stå i 10 minutter, hell deretter over i silen. Vri ostekledet tett rundt te-blandingen, slik at det tea-tynkte smøret renner ned i bollen. Sikt mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk egg og sukker i en stor bolle til det er tykt, ca. 4 minutter. Tilsett honning, vanilje og sitronekstrakt; pisk i 1 minutt til. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene, deretter det tea-tynkte smøret. Press plastfolie mot overflaten av røren; avkjøl røren i minst 3 timer og opptil 1 dag. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 200°C (400°F). Pensle tolv madeleineformer på 3x2 tommer med smør. Strø mel over, og slå av overflødig. Plasser formen på et bakepapirkledd stekebrett. Legg en knapp spiseskje med røre i hver form (røren vil spre seg under steking og fylle formene helt). Stek madeleines til de er gylne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 10 minutter. Raskt slå formen mot arbeidsflaten for å løsne madeleines, og vend dem ut på en rist. Server varme eller romtempererte.