
Kremet jordskokk-suppe
oppskrift på kremet jordskokksuppe med smak av Jerusalem artiskok. enkel og velsmakende forrett som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 ss smør
- 2 ts hakket hvitløk
- 1/3 kopp hakket løk
- 450 g jordskokk (vasket, skåret i ¼-tommers skiver)
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 kopp fløte
- salt og pepper
- 1 ts hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en middels stor kjele over høy varme, tilsett hvitløk og løk og kok til de er myke, ca. 2 minutter. Tilsett jordskokkene og sautér i ca. 2 minutter. Hell i kraften og la det småkoke til jordskokkene er møre. Rør inn fløten og kok opp igjen. Krydre med salt og pepper. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil gjennom en fin sil. Hold varm. Strø over finhakket gressløk. Server.