Hello Fresh Mobile Banner
Brokkolisuppe med ost

Brokkolisuppe med ost

oppskrift på broccoli-cheese suppe som er enkel å lage, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. sunn, kremet og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 1/3 kopp hvetemel
  • 4. 4 kopper helmelk
  • 5. 2 kopper fløte
  • 6. Salt og pepper
  • 7. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 8. 4 broccolihoder, delt i små buketter
  • 9. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 10. 3 kopper revet skarp cheddarost, mer til pynt
  • 11. Små brødloff til serveringsskåler (de kan kjøpes i fine bakerier)

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor gryte over middels varme smelter du smøret. Tilsett løken og rør den rundt til den koker, ca. 3 til 4 minutter. Strø melet over løken og bruk en visp for å arbeide det inn. Når det er godt blandet, koker du løk-melet blandingen i 2 til 3 minutter. Tilsett melken og fløten, og visp konstant til det er godt blandet. Strø over salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett broccolibukettene og rør dem inn i suppen. Dekk til gryten og skru ned varmen til lav, og la suppen småkoke til den er tykkere og broccolien er mør, ca. 20 til 25 minutter. Rør inn kyllingkraften og sjekk konsistensen. Suppen skal være tykk, men hvis den fortsatt virker for tykk, tilsett litt mer kraft. Ha i osten! Rør den inn til den er smeltet, smak til og juster krydderet... og gjør deg klar til å servere. Skjær av den øverste tredjedelen av brødet i en vinkel. Fjern "lokket". Riv ut biter av brødet, og la det være igjen en 1/2-tommers kant rundt skorpen. (Oppbevar brødet i en plastpose til senere bruk.) Hell den tykke, deilige suppen i og topp med mer revet ost.
  2. 22. I en stor gryte over middels varme smelter du smøret. Tilsett løken og rør den rundt til den koker, ca. 3 til 4 minutter.
  3. 33. Strø melet over løken og bruk en visp for å arbeide det inn. Når det er godt blandet, koker du løk-melet blandingen i 2 til 3 minutter.
  4. 44. Tilsett melken og fløten, og visp konstant til det er godt blandet.
  5. 55. Strø over salt, pepper og muskatnøtt.
  6. 66. Tilsett broccolibukettene og rør dem inn i suppen. Dekk til gryten og skru ned varmen til lav, og la suppen småkoke til den er tykkere og broccolien er mør, ca. 20 til 25 minutter.
  7. 77. Rør inn kyllingkraften og sjekk konsistensen. Suppen skal være tykk, men hvis den fortsatt virker for tykk, tilsett litt mer kraft.
  8. 88. Ha i osten! Rør den inn til den er smeltet, smak til og juster krydderet... og gjør deg klar til å servere.
  9. 99. Skjær av den øverste tredjedelen av brødet i en vinkel. Fjern "lokket". Riv ut biter av brødet, og la det være igjen en 1/2-tommers kant rundt skorpen. (Oppbevar brødet i en plastpose til senere bruk.)
  10. 1010. Hell den tykke, deilige suppen i og topp med mer revet ost.